PokerSavvy

Megszűnik a DKSE

Újabb Egyesület szűnt meg. Szinte hihetetlen, hogy az egykori keleti fellegvárban nem pattog többé a labda.

A következő szezonban a DKSE egyetlen bajnokságban sem indít csapatot, mivel az elnökség határozata nyomán a klub megszűnik– tudta meg a Dehir.hu Gilányi Józseftől, a debreceniek elnökétől.

Az egyletnek nincsenek köztartozásai, a játékosok felé sem adós, a beszállítóit is kifizette. A vezetők azt remélik, a tehetséges kézilabdázók helyet találnak majd a környékbeli (Balmazújváros, Hajdúböszörmény és Hajdúnánás) együtteseknél.

Nagy múltja van a férfi kézilabdának a cívisvárosban, a Debreceni Dózsa valaha a világ egyik legjobb csapata volt. 1975-ben megnyerték a magyar bajnokságot, így a BEK-ben is bizonyíthattak. A csapat aztán 1998-ban megszűnt. A férfi kézilabda 2002 őszén éledt újra Debrecenben, ekkor indult a DKSE. A csapat 2004-ben jutott fel az élvonalba, három évvel később már az ötödik helyet csípték meg, így az EHF-kupa indulási jogának kivívásával a csapat kilépett a nemzetközi porondra.

Az évtized végén aztán jöttek a gondok, a 2009/2010-es szezonban kiesett a csapat az élvonalból. Jó pár játékos elhagyta a csapatot, velük együtt a klub két legnagyobb szponzora is. A város az előző szezonban anyagilag már nem támogatta a DKSE-t, csak létesítmény-használatot biztosította. A DKSEaz NBI/B Keleti csoportjában szerepelt Bíró Imre  irányításával. A főleg fiatalokból álló gárda (az átlagéletkor 21 év) a bajnokság jó részében a kieső helyen állt, de remek hajrával végül a hetedik helyen végeztek.

A tehetséges fiatalok a megye többi (Balmazújváros, Hajdúböszörmény és Hajdúnánás) NBI/B-s csapatában folytathatják a pályafutásukat. Felmerült, hogy nem marad férfi meccsek nélkül a Hódos Imre Sportcsarnok, mivel a balmazújvárosiaknak nincs saját csarnokuk.

A Dehir.hu nyomán, Wirth Mihály

Hirek - Budapest Bank férfi liga

Online látogatók

Oldalainkat 26 vendég böngészi